terug naar begin

huis en omgeving

verhuur

AIR

info

links

 

 

 

 

terras zuid jp
mimosa
boomhut
gemaaid
jasmijn
keuken2
koffie
schapen2
zwembad
druiven
uitzicht
olijven
maria
oleanders
lam
eerste olijfolie
studeerkamer
uitzicht
vuur
zwembad by night
zwembad in de zon
badkamer
badkamer3
buitenhuis
hal3
kinderslaapkamer
slaapkamer
hal
keuken
zwembad

 

 

casa amenta maria
zijkant oost huis Celleno

HUIS

‘Casa Amenta Maria’ ligt midden in Italië, tussen Florence en Rome. Het huis met zijn dikke muren, van allerlei soorten steen, is in 1870 tegen de helling van een heuvel aan gebouwd. In 1996/1997 heeft een grondige restauratie en verbouwing plaatsgevonden, waarbij het fundament versterkt werd en er overal licht naar binnen is gehaald. Architect Theo Verburg heeft prachtige ruimtes gecreëerd met zichtlijnen naar buiten. De richting van de Tibervallei biedt het verste uitzicht. Je kijkt minstens vijftig kilometer ver.

Het huis heeft twee verdiepingen. Boven aan de kant van de weg is een vide waardoor je ook vanaf die plek de helling ervaart. Er zijn twee slaapkamers. De een is groot, er staan twee eenpersoons bedden en een tweepersoonsbed. De ander kleiner, voorzien van een Frans balkonnetje met uitzicht op de vallei. Er staat een tweepersoonsbed en er is een badkamer naast.
Beneden is de centrale hal de grootste ruimte van het huis. Aan de rechterkant loopt hij door in een ruime woonkeuken met open haard. Links is een woon/studeerkamer. Buiten is er nog een badkamer. Overal in het huis is centrale verwarming maar er zijn ook twee open haarden en een houtkachel. Er is een wasmachine maar geen televisie.

Het glooiende terrein bevat o.a. vijf olijfbomen, drie pijnbomen, een mimosa en een paar grote acacia’s die in het voorjaar heerlijk geuren en in de zomer voor schaduw zorgen. Verder geven de vele oleanders maandenlang kleur. Ze staan ook boven langs het weggetje waar vaak schapen lopen.
Er is een zwembad (32 m2) en er zijn meerdere terrassen.doorkijk interieur

 

 

OMGEVING